RA–Aluminium sine tjenester er nå videreført i Sørskår Mekaniske Verksted AS, og dette har styrket våre tjenester og kapasitet betydelig.
Les mer om hva det betyr for deg som kunde

Om RA Aluminium

Vi skreddersyr aluminium

RA Aluminium har mer enn 40 års erfaring innen design, produksjon og utvikling av aluminiumskonstruksjoner. Vår misjon er å erstatte stål og glassfiber med aluminium.

I vårt verksted i Stavanger tilbyr vi skreddersydde løsninger og aluminium er vårt fag.

Gjenvinning av aluminium gir hele 95 % energibesparelser. Ifølge International Aluminium Institute, kan aluminium resirkuleres gang på gang. I Norge anslås det at gjenvinningsgraden av aluminium er på over 70 %.

RA Aluminium sitt mål er å bli din foretrukne leverandør og gi deg best mulig service. Vi har fokus på kvalitet og kundens behov.

Vi leverer aluminiumskonstruksjoner og logistikkprodukter til alle bransjer over hele verden.

RA Aluminium er en allsidig og innovativ partner med øye for kvalitet og ytelse. Vi er sertifisert til ISO 9001:2015 og ISO 14001:2015. RA Aluminium leverer CE merkede produkter godkjent for design, prosjektering og produksjon av aluminiumskonstruksjoner.

Våre verdier

  • Kompetent
  • Løsningsorientert
  • Ærlig
  • Imøtekommende
  • Serviceinnstilt

Aluminium

Vår misjon er å erstatte stål med aluminium

En livssyklus analyse av produkter kvantifiserer materialbruk, energibruk og miljøutslippene gjennom hele livssyklusen fra råvareutvinning til endelig avhending. Aluminium er bærekraftig og har høy grad av gjenvinning.

RA Aluminium er en av få leverandører som sitter på totalkompetanse for design, produksjon og installasjon av aluminiumsprodukter.

Vår misjon er å erstatte stål med aluminium

Aluminiums egenskaper

Aluminium med sine mange fremragende egenskaper er blitt et veldig populært industrimateriale som en finner igjen i veldig mange konstruksjoner, komponenter, bygg og løsninger over hele verden. Med lav vekt, bøyelighet og styrke er aluminium et allsidig konstruksjonsmateriale. Vi bruker det til alt fra enkle rekkverk til sertifisert løfteutstyr og til og med som unike fasadeløsninger.   

Aluminium har lav egenvekt, ca 1/3 av stål, men har en veldig høy mekanisk styrke i forhold til egenvekt. Dette sammen med høy korrosjonsbestandighet gjør det til et ypperlig material å benytte i vårt landstrakte kystlandskap samt i maritim og offshore virksomhet.

Med vårt lager av bearbeidet aluminium i form av ekstruderte profiler og valsede plater kan vi bukke, knekke, bøye, stanse, kappe, dreie, frese, bolte og sveise metallet til alle fasonger og konstruksjoner om det seg være avansert testutstyr eller en vedlikeholds plattform til oppdrettsnæringen eller annen industri. 

 

 

Utførelse og prosjektering av aluminiumskonstruksjoner reguleres av forskjellige standarder for de forskjellige markedsområdene hvor de benyttes: 

Historien om navnet

Vår historie startet i 60 åra da selskapet Ryfylke Aluminium AS ble etablert. Selskapet ble opprinnelig registrert som Fogn Aluminium, men byttet tidlig navn til Ryfylke Aluminium AS.

I starten drev vi med produksjon av aluminiumstiger, flaggstenger og veksthus til kunder i Ryfylke.

På midten av 80-tallet flyttet vi lager og salgsavdeling til Hillevåg i Stavanger. Her utviklet vi oss til å bli en handelspartner for stiger, stillas, traller, flaggstenger osv. Samtidig bygget vi oss opp på design og fabrikasjon av rekkverk, trapper, landganger til shipping industrien og litt etter litt ble vi aluminiuskreddere som laget hvilkensomhelst konstruksjon i aluminium.

I 1991 flyttet bedriften til Forus og her er vi fremdeles.

I 2013 skifter eierselskapet Ryfylke Aluminium AS navn til RA Group AS.

Tidlig 2017 slutter 3 av de ansatte i RA og startet ett nytt handelsselskap. Det inngås en avtale med RA om utkjøp av deler av varelageret og det nye selskapet gis rett til å bruke navnet Ryfylke Aluminium AS.

RA systemet går tomt for penger i 2017 og på tampen av året kommer nye eiere på banen og viderefører satsingen på produkt og tjenesteporteføljen til RA gruppen.

Fra 2019 har vi operert som RA Norway, aluminiumskredderen på Forus.

Vi er stolt av å være en ledende handelspartner, designer og produsent av aluminiumløsninger med 40 års erfaring. For bedre å reflektere at vi skreddersyr aluminium så endrer vi i 2021 navn til noe som er nærmere våre røtter:

RA Aluminium AS.